Beroepsaansprakelijkheidsverzekering, voor wie van belang?

Als adviseur (architect, belastingadviseur, vertaler, marketingadviseur of accountant) kunt u te maken krijgen met beroepsfouten, zoals het geven van verkeerd advies.

Als adviseur (architect, belastingadviseur, vertaler, marketingadviseur of accountant) kunt u te maken krijgen met beroepsfouten, zoals het geven van verkeerd advies. Of als u niet de juiste informatie geeft aan de persoon in kwestie. Schade die ontstaat is vaak financiële schade. Om u hiervoor te verzekeren is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering aan te raden en soms zelfs verplicht.


Wanneer verplicht? 

Bij sommige beroepen is het hebben van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht. Denk hierbij aan financiële adviseurs. In sommige gevallen is het hebben van deze verzekering van belang. Als een klant hierom vraagt bijvoorbeeld of omdat de brancheorganisatie dit verplicht stelt.

 

Wanneer wordt de schade vergoed? 

Schade door beroepsfouten worden vergoed bij het afsluiten van deze verzekering. Het maakt daarbij niet uit of u zelf de fout heeft gemaakt of dat iemand onder uw verantwoordelijkheid dit heeft gedaan.


Wanneer wordt de schade niet vergoed? 

De beroepsaansprakelijkheids­verzekering is een aanvulling op de aansprakelijkheids­verzekering voor bedrijven. Het is daarbij geen vervanging. Schade aan personen of zaken is dan ook niet gedekt op de beroepsaansprakelijkheids­verzekering.

Een belangrijke andere schade die niet verzekerd is, is schade door boetes of garanties. U kunt in uw leveringsvoorwaarden bijvoorbeeld opnemen dat u een boete betaalt als u uw advies te laat oplevert. Of u spreekt een garantie af.


Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag!

Neem contact op

Persoonlijke benadering is waar we voor staan. Bij ons krijgt u geen bandje aan de lijn. Maak kennis met ons team en neem vrijblijvend contact op. We helpen u graag.