Een veilige werksfeer voor u en uw medewerkers

2159 12/11/2020

Preventie is de key. U kunt maar beter goed voorbereid zijn, mocht er een tegenvaller plaats vinden. Is er in uw branche een snelle doorloop van personeel, of heeft u vaak uitzendkrachten nodig op de werkvloer? Dan is een uitgebreid veiligheidsplan met regels geldend voor uw dienstverlening, van belang.

Laat alle medewerkers dit contract tekenen, zodat zij weten waar u als ondernemer en bedrijf voor staat en wat zij kunnen verwachten als ze voor u komen werken.

Een veiligheidsplan kan bestaan uit de volgende zaken:

Goede werkkleding

Denk aan schoenen met stalen neuzen, kwalitatieve warme jassen of functionele werkbroeken.

Veiligheidsinstructie

Behoren binnen het kader van de arbo-wet altijd opgevolgd te worden.

Huisregels

Naast de algemene regels kun je als ondernemer een eigen personeelshandboek opstellen die nieuwe medewerkers voorheen gelezen moeten hebben en ondertekenen als akkoord.

Brand/ Ongevallen

Binnen uw team maak je hier een strikt plan voor zodat iedereen weet wat te doen in een desbetreffende situatie.

Dragen/tillen

Zorg dat werknemers op de hoogte zijn gesteld op welke manier ze veilig werkzaamheden kunnen uitvoeren, zoals de juiste houding aan nemen.

Gezond werken

Bied uw medewerkers de mogelijkheid om fit en vitaal te blijven door bijvoorbeeld een bootcamp of sportabonnement aan te bieden.

Oren en ogen

Wanneer u in een omgeving werkt waar geluid een hoog aantal decibellen bereikt, raden wij aan om dit op te nemen in het veiligheidsbestand. Bescherm uzelf en uw medewerkers tegen geluidshinder door middel van oordopjes.

Bij werk waar u het risico loopt op splinters, vloeistoffen of andere zaken die in het oog terecht kunnen komen, raden wij aan om een beschermende bril te dragen.

Voorkom dat u aansprakelijk wordt gesteld bij eventuele arbeidsongevallen door goed voorbereid te zijn als het gaat om preventieve zaken. Laat alle medewerkers het veiligheidsplan tekenen en zorg voor voldoende voorschriften om eenieder veilig aan het werk te laten gaan.

Persoonlijke benadering is waar we voor staan. Bij ons krijgt u geen bandje aan de lijn. Maak kennis met ons team en neem vrijblijvend contact op. We helpen u graag.