Schade door sneeuwdruk

Naar aanleiding van de gevallen sneeuw in combinatie met de wind zijn er bij veel kwekers die kleine of soms zelfs grote schades ontstaan. Op dit moment zijn de adviseurs van Broch &Volkering Verzekeringen druk bezig met het bezoeken van relaties om de schade te inventariseren en hen samen met schade-experts te begeleiden in het schadeproces. Code rood was van kracht door sneeuwjacht in het hele land en zorgde voor veel sneeuw- en stormschade. Wat doet u met sneeuwschade en nog belangrijker: Hoe kunt u deze voorkomen?

Naar aanleiding van de gevallen sneeuw in combinatie met de wind zijn er bij veel kwekers die kleine of soms zelfs grote schades ontstaan. Op dit moment zijn de adviseurs van Broch & Volkering Verzekeringen druk bezig met het bezoeken van relaties om de schade te inventariseren en hen samen met schade-experts te begeleiden in het schadeproces. Code rood was van kracht door sneeuwjacht in het hele land en zorgde voor veel sneeuw- en stormschade. Wat doet u met sneeuwschade en nog belangrijker: Hoe kunt u deze voorkomen?

Op zondag 7 februari was code rood van kracht door sneeuwjacht in het hele land, het sneeuwde bijna overal. Ook stond er een stevige oostenwind, hierdoor werd de sneeuw voortgejaagd met als gevolg sneeuwduinen en sneeuwschade. Vanwege de zeldzaamheid kreeg de weerssituatie de stormnaam Darcy. Wat doet u met storm- en sneeuwschade en nog belangrijker: Hoe kunt u deze voorkomen?

Voorkom schade aan huis of bedrijf

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen, daarom richten wij ons eerst op handige tips om schade zoveel mogelijk te beperken. Bijna 67% van de Nederlanders denkt namelijk geen risico te lopen bij een storm, maar een schade is zo ontstaan! Allereerst is het belangrijk om naar het advies te luisteren. Wordt er gezegd niet de weg op te gaan? Doe dat dan ook niet.

 

Tips om schade te voorkomen, zijn:

  • Sluit deuren en gebouwen goed. 
  • Ruim fust en losse onderdelen op. 
  • Denk aan de veiligheid van u en uw medewerkers.
  • Zet kasramen op een kleine openstand om de tijd tot dichtlopen te verkorten. 
  • Zorg dat er voldoende glasvoorraad en noodreparatiesets in huis zijn. 

 

Tijdens een storm de schade minimaliseren?

Sluit tijdens een zware storm (vanaf windkracht 8) alle luchtramen

Laat het schermdoek op een pakket lopen als het gewas het toelaat. Daarmee wordt schade aan het schermdoek door vallend glas beperkt. En kan het schermdoek na glasschade gebruikt worden om klimaatschade aan het gewas zo veel mogelijk te beperken.


Onduidelijkheid bij schade door weersomstandigheden

Ondanks dat u waarschijnlijk goed verzekerd bent en de schade zoveel mogelijk heeft proberen te beperken, kan het toch mis gaan en is het wellicht onduidelijk wat er nu precies onder een bepaalde dekking valt. Wordt de schade daadwerkelijk als een gedekte schade beoordeeld? Op zo een moment is het goed te weten waar u aan toe bent, vanaf de beheersing van de schade tot aan de beoordeling en vergoeding


Praktische expertise van de schade-experts

In deze specifieke situaties kunt u vertrouwen op de kennis van de schade- experts. Van ons kunt u verwachten dat we snel ter plaatse zijn om de schade te beoordelen en tot actie over te gaan. Broch & Volkering Verzekeringen brengt alle bepalende factoren samen met u in beeld en maakt een reële inschatting van uw geleden schade. Dit doen we aan de hand van de bedrijfseconomische resultaten van de onderneming voor en na de schadeperiode. Op basis van deze cijfers en praktische gegevens brengen we de gederfde schade in beeld.

Neem contact op

Persoonlijke benadering is waar we voor staan. Bij ons krijgt u geen bandje aan de lijn. Maak kennis met ons team en neem vrijblijvend contact op. We helpen u graag.